Hoppa till huvudinnehåll

------

SLL Innovation

Dags för ny utlysning i innovationsfonden

Mellan 20 september och 25 oktober går det att söka medel för utveckling av goda idéer om nyskapande lösningar för hälso- och sjukvården. Alla som arbetar minst 50 procent inom landstingsfinansierad hälso- och sjukvård kan ansöka.

Innovationsfonden har inrättats av Stockholms läns landsting för att ge medarbetare möjlighet att medverka i utvecklingen av hälso- och sjukvården. Den består av 15 miljoner kronor och ger stöd till goda idéer om nyskapande produkter, tjänster och metoder.

Två ansökningsperioder

För projekt som ska genomföras under 2019 kan ansökningar göras under två perioder: 20 september–25 oktober 2018 och 1–31 januari 2019. Det går att ansöka om stöd för såväl nya projekt som för fortsättning av projekt som redan fått stöd ur fonden.

Hjälp med ansökan och inspiration

Ansökan görs på landstingets webbsida för anslag om forskning, utveckling och utbildning. Hjälp med att utforma ansökan på bästa möjliga vis ges av SLL Innovation och innovationsenheter vid länets vårdgivare. För inspiration finns också en rad exempel på idéer som utvecklats till innovativa lösningar av vårdens medarbetare.  Läs mer på http://sllinnovation.se/innovationsfonden

2018-10-12