Hoppa till huvudinnehåll

------

SLL Innovation

Innovationsfonden dag

“SAVE THE DATE” - INNOVATIONSFONDENS DAG 2019

Välkommen till BioClinicum och Innovationsfondens dag den 12 april, klockan 9–14
Innovationsfonden bjuder in till mässa och mötesforum. Bland annat visas de spännande och viktiga innovationsfondsprojekten som pågår inom Region Stockholm. Medarbetarna bakom projekten berättar och visar hur en del av framtidens vård kommer att utformas. Årets Innovation respektive Årets Implementation röstas fram och presenteras.
 

Innovationsfondens dag 2019 är ett unikt tillfälle att få se de projekt som fått stöd från innovationsfonden samlade. Medarbetarna bakom projekten berättar och visar hur en del av framtidens vård kommer att utformas. Årets Innovation respektive Bästa Implementation presenteras. Vi välkomnar vårdpersonal, företag, politiker och alla intresserade. Här finns möjligheter att skapa samarbeten och utbyta erfarenheter. Har du funderat på att söka finansiering från innovationsfonden, då är detta tillfället att ta reda på mer och prata med tidigare stödmottagare och få experthjälp med frågor kring ansökningsprocessen.Vi får under dagen även ta del av korta föredrag från företag och möjlighet att träffa t.ex STING – Stockholm innovation & growth, en inkubatorverksamhet, KI Innovation mfl. Några innovationsfondsprojekt berättar kort från scenen om sina projekt och arbete och ordförande i Region Stockholms Utvecklings- och innovationsutskott,  Daniel Forslund delar med sig av sin syn på innovationsfondens utveckling och möjligheter, som moderator under dagen.
 

Innovationsfonden - en möjlighet att förverkliga idéer Region Stockholms Innovationsfond består av 15 miljoner kronor som fördelas två gånger per år som stöd till nya och pågående projekt. Sedan starten 2015 har närmare 700 ansökningar om projektmedel mottagits varav ca 200 har beviljats. Uppföljning av projektens utveckling görs kontinuerligt. Innovationsfondens utformning och ansökningsprocess utvecklas ständigt, i samverkan med besluts- och beredningsgrupper och i kontakt med de sökande.
 

Anmäl dig till Innovationsfondens dag med mail till; innovationsfonden.sll@sll.se
 

Program (med reservation för ändringar)

09.00 Mässan öppnar / BIOCLINICUM (Kaffe och smörgås serveras i foajén)

MINGEL/ UTSTÄLLNING

10:00 Inledning och moderator / Daniel Forslund, Innovationslandstingsråd.

           Presentation av Regionens Innovationsverksamhet / Fredrik Engströmer, Innovationschef

           Presentation av Innovationsfondens utveckling och framtid /Annette Alkebo

10.30 INSPRATIONSFÖRELÄSNING

11.00–12.00

Korta presentationer från scenen av projekt som fått medel från Innovationsfonden.

Nominerade i kategori Årets Innovation och Bästa Implementation /Publiken röstar

12.00 LUNCH/MINGEL/UTSTÄLLNING

Lättare lunch serveras i foajén.

13:00 Prisutdelning Årets Innovation och Bästa Implementation

13.30 Avrundning & Mingel

 

11.00–14.00 Ansökan

Hjälp med ansökan till Innovationsfonden och hjälp med frågeställningar kring utlysning av innovationsfondsmedel, finns på plats under dagen.

 

11.00-14.00 NÄTVERK

Region Stockholm Innovation består av många olika innovationsenheter, under dagen finnmöjlighet att samtala med personer från DS Innovation, SÖS Innovation, Södertälje Innovation, Innovationsplatsen Karolinska Universitetssjukhuset mfl

 

11.00-14.00 STING

Träffa representanter från STING. Hur arbetar de med inkubatorverksamheten och vad kan STING göra för ert projekt?

 

11.00-14.00 KI Innovation

Träffa representanter från KI Innovation. Hur arbetar de med Start och Drive och vad kan KI Innovation göra för ert projekt?

 

Välkomna

2019-04-09