Skip to main content

------

SLL Innovation

Bästa Implementation och Årets Innovation

Ett stort antal innovatörer, företag, organisationer och besökare samlades när Region Stockholm arrangerade Innovationsfondens dag nyligen. Det bjöds på inspirationsföreläsningar, utställningar och mingel. Dessutom korades årets innovation och bästa implementation.
 

Publiken var med att röstade fram årets innovation och årets bästa implementering 2019. De nominerade som utsetts tidigare av en jury presenterades under Innovationsfondens dag med korta föredragningar och på postrar i utställningsområdet.
 

Årets bästa implementering

SMS-livräddaren röstades fram som årets bästa implementering. Den består av ett system som via SMS larmar frivilliga livräddare till offentliga platser där någon drabbats av hjärtstopp. Ett koncept som resulterat i att utförd hjärt-lungräddning ökat med 30 procent.

 

Årets innovation
Till årets innovation utsågs VR-behandling av ångest i primärvården som utvecklas i samarbete mellan Erik Hedman-Lagerlöf, Karolinska Institutet och Kersti Ejeby, Gustavsbergs akademiska vårdcentral. En metod som kan utvecklas till en effektiv och användarvänlig behandling av social fobi och panikångest, som komplement till KB.
 

Stort grattis till de båda projekten!

2019-04-15